- صفحه اصلی
- دوره نمایندگی
- گفتمان
- فرهنگ ایران
- نوشتارها
- نیایش های اوستایی
- نهاد های زرتشتی
- درباره ما
- پایگاه های مرتبط
- خبرها
زرتشتیان به منجی آخر زمان باور دارند، اگر بپذيريم كه شهربانو نیز يكی از بزرگان زرتشتی است. پس فرزندان او نيز از بزرگان زرتشتی بوده اند، اين فرزندان ازامامان شيعيان هستند، آيا می توان برخی از آنان را سوشيانت دانست؟
پرسش:
زرتشتیان به منجی آخر زمان باور دارند، اگر بپذيريم كه شهربانو نیز يكی از بزرگان زرتشتی است. پس فرزندان او نيز از بزرگان زرتشتی بوده اند، اين فرزندان ازامامان شيعيان هستند، آيا می توان برخی از آنان را سوشيانت دانست؟
پاسخ:
برخی از تاریخ نگاران به روایت هایی استناد می کنند که یزدگرد سوم ساسانی (آخرین پادشاه این دوره) دخترانی داشته است، یکی از آنان« شهر بانو» بوده که اعراب او را به اسیری برده اند و کنیزِ یکی از امامان شده است. دختران دیگر او نیز پس از حمله اعراب فرار کرده اند ( شاید از تیسفون) و تا سرانجام (پس از پیمودن مسافت نزدیک به دوهزار کیلومتر) به کویر پیرامون شهر یزد وارد شده اند، آنان هریک در دامنه کوهی از استان یزد ناپدید می شوند، اکنون زیارتگاه هایی همانند« پیر بی بی شهربانو در شهر ری تهران» از آنها در یزد به یادگار مانده است؛ این روایت ها بیشتر به استوره شباهت دارد و بیگمان در زمانی ویژه، به دلیل سیاسی و رهایی از بیداد دشمنان بیان شده است زیرا یزدگرد سوم به هنگام شکست حکومت ساسانی تنها بیست و یک سال داشته و نمی تواند چند دختر بزرگسال از خود داشته باشد که هریک به سرگذشت بالا دچار شده باشند. در نوشته معتبر تاریخی نیز چنین گزارشی مشاهده نشده است. در بینش زرتشت،(سرودهای گات ها) «سوشیانت» به چمار(معنی) سود رسان سپندینه (مقدس) است و به تمام کسانی گفته می شود که در گذر تاریخ زندگی انسان، سود رسان نامدار بوده اند و سرگذشت زندگی مردم هر زمان را به ویژه در باورها و پیروی از اندیشه های خرافی، به سوی پیشرفت، نوسازی و آبادی تغییر داده اند، در این بینش که برای سوشیانت ها وجود دارد از نخستین و آخرین آن هایادی نشده است. موبدان زمان ساسانی که بسیاری از باورهای نیک زرتشت را برای درک بیشتر تفسیر کرده اند، عمر جهان را به دوازده هزار سال تقسیم کرده بودند که در هر سه هزار سال، یکی از سوشیانت ها به جهان خواهند آمد و آخرین آن را «شابهرام ورجاوند» گفته اند که در پیرامون کوه دماوند پدیدار خواهد شد. (این نیز یک باور استوره مانند پرداخته شده ذهن آن زمان است) که بینش زرتشت آن را بیان نکرده و تایید نمی کند.